Perjan Moors is de opvolger van opgestapte VVD’er Huizing

Perjan Moors , nu lid van gemeenteraad Houten, wordt het nieuwe Kamerlid voor de VVD. Foto Hollandse Hoogte / Hilz & Verhoeff

Het Houtense raadslid Perjan Moors volgt VVD’er Matthijs Huizing op als Tweede Kamerlid. Een woordvoerder van de VVD-fractie in de Tweede Kamer laat weten dat beide kandidaten die hoger op de lijst stonden, hebben afgezien van een plek in de Kamer.

Het gaat om Johan Houwers en Hayke Veldman. Houwers stapte afgelopen zomer nog op als Kamerlid vanwege een integriteitskwestie en hij was de eerste gegadigde om Huizing op te volgen, die vorige maand aftrad wegens rijden onder invloed. In dagblad De Gelderlander liet Houwers eind december nog in het midden of hij al dan niet zou terugkeren.

De Kiesraad moet Moors nog formeel benoemen tot Kamerlid. De in 1967 geboren Moors is in het dagelijks leven zelfstandig project- en interim-manager. (Novum)