Nigeriaanse miljardair

De rijkste man van Afrika, Aliko Dangote, zit sinds 1 januari op Twitter. Hij vergaarde met één tweet waarin hij iedereen een positief en inspirerend 2014 wenst, al ruim dertigduizend volgers. Eind vorig jaar kwam Dangote uitgebreid in het nieuws toen hij aankondigde 16 miljard dollar te investeren in de bouw-, energie- en landbouwsector in Afrika. De Nigeriaanse miljardair en filantroop richt zich in eigen land op het opwekken van elektriciteit door aardgas, vertelde hij aan Bloomberg, om de lokale energiemarkt te stabiliseren. Forbes plaatst Dangote op de 43ste plek van de rijkste mensen ter wereld. Mogelijk schuift hij dit jaar zelfs dichter richting de eerste plek. Naar verwachting zal zijn Dangote Group – dankzij de grootschalige investering in infrastructuur – met 30 procent groeien. De miljardair is een van vele toonaangevende Afrikanen die zich de afgelopen maanden op Twitter manifesteerden, zoals Winnie Mandela en de Oegandese premier Amama Mbabazi.