Joseph Gordon-Levitt houdt woord, zo bewijst hij op tv

Joseph Gordon-Levitt had negen maanden geleden namens productiehuis HitRECord een eenvoudige maar dringende oproep aan alle creatievelingen ter wereld: ‘please turn ON all your recording devices’. Het resultaat verschijnt nu wekelijks op tv, maar natuurlijk ook online.

Joseph Gordon-Levitt had negen maanden geleden namens productiehuis HitRECord een eenvoudige maar dringende oproep aan alle creatievelingen ter wereld: ‘please turn ON all your recording devices’. Het resultaat verschijnt nu wekelijks op tv, maar natuurlijk ook online.

HitRECord is een paar jaar geleden opgericht door Levitt, samen met zijn broer, en werd een verrassend groot succes. Ze produceerden films die filmfestivals als Sundance bereikten en ze kregen het voor elkaar dat er boeken en platen verschijnen. Hoogste tijd voor een show op televisie, was de conclusie.

#1

De gebroeders Levitt verzamelden content die aansluit op het thema ‘#1’ van getalenteerde schrijvers, dichters, muzikanten, illustratoren, editors, curatoren, grafische vormgevers en wie er maar iets in te brengen heeft. Zo schreef een dame genaamd Roswell Gray een verhaal over de eerste keer dat ze de sterren zag, en HitRECord maakte er een korte film van met behulp van voice-overs, acteurs, visal artists en muzikanten die zich aandienden.

Daarnaast deden veel mensen hun verhaal over ‘hun eerste keer’ op alle gebieden, middels allerlei creatieve uitingen. En zij zien hun werk nu terug op tv. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering, ieder met een eigen thema.