Je bent me 12,50 schuldig

Na een gezellig diner met vrienden is het soms een moeilijke vraag: hoe delen we de rekening? Voor mensen die samen op vakantie gaan en die kosten delen is het nog moeilijker om gemakkelijk uit te rekenen wat iedereen moet betalen. Budgy moet dit eenvoudig oplossen. In deze app neemt één persoon de rol van penningmeester op zich die alle bonnetjes en betalingen in een handig menu bijhoudt en de groep via de app mails toestuurt met de bedragen die ze nog schuldig zijn. Budgy kan ook ingezet worden voor uiteenlopende dingen als gedeelde huur of de huishoudpot. De interface is doeltreffend: gebruikers kunnen er snel en gemakkelijk mee aan de slag. Het grote nadeel van Budgy is dat alleen de penningmeester informatie kan invoeren. Hij of zij is dus altijd afhankelijk van de leden van de groep om tijdig bonnen in te leveren.

Hans Klis

    • Hans Klis