Ja, klik, ik wil, klik..

Als het aan Google ligt, hoeven we binnenkort geen fotograaf meer in te huren voor mooie beelden van bruiloften. In augustus vorig jaar droeg bruid Jessica Kuan een Google Glass tijdens haar huwelijk.

Op die manier legde zij haar stappen richting het altaar vast, de allereerste first-person ervaring van een huwelijk. De bruid deed dit voor ‘Ok Glass I Do’. Het doel van dit project is om ‘de effecten van nieuwe draagbare technologie op onze cultuur in beeld te brengen en te becommentariëren’, vertelt Jess Sloss van technologiebedrijf Vandrico aan techblog Mashable. De vraag is uiteraard of deze geavanceerde brillen ook echt gedragen gaan worden op begrafenissen en verjaardagen. Met haar deelname aan ‘Ok Glass I Do’ stoot Kuan overigens social media-expert en radiomaker Marsha Collier van haar troon. Die laatste werd gezien als de eerste bruid die haar bruiloft – op 8 november 2013 -vastlegde met de bril van Google.