Frans Bauer, de rocker

Luisteren // Cover top 50 Frans Bauer doet Rammstein De beste covers uit het radioprogramma van Giel Beelen nrch.nl/3932

Frans Bauer begon zijn optreden een beetje lacherig. Maar bij de eerste klappen op het drumstel verdween de vriendelijke blik uit zijn ogen. En nadat hij de eerste woorden had gezongen, pakte hij zijn microfoon uit de standaard. „Du hast mich”, zong hij. „Nein! Nein!” Als een volleerde rocker. Voorovergebogen, ogen gesloten, zweet op het voorhoofd. Bauer coverde het nummer Du Hast van Rammstein in het radioprogramma van 3FM-dj Giel Beelen. Het leverde hem een vierde plek op in de gisteren gepresenteerde Cover Top 50, een lijst met – volgens de luisteraars – de beste covers die in 2013 in het radioprogramma werden gespeeld. Ook op de lijst: Mr Probz, Douwe Bob, Bastille, Rudimental en Anneke van Giersbergen.

    • Romy van der Poel