Chats van tien minuten

Meatspace heeft het in zich om een van de hypes van 2014 te worden. De groepschat-app combineert de meest succesvolle ingrediënten van oude en huidige populaire diensten: de vluchtigheid van Snapchat, het voyeurisme van Chatroulette, de bondigheid van Twitter en de vermakelijke eenvoud van GIF’s en video-app Vine.

De beta-versie van Meatspace werd eind december gelanceerd voor Android. Gebruikers kunnen er meteen mee aan de slag zonder wachtwoord of het aanmaken van een gebruikersnaam: type een berichtje van maximaal 250 karakters, de app maakt dan een kort filmpje van twee seconden van de gebruiker dat in een loop naast het bericht wordt gezet en voilà. De chats worden na tien minuten permanent gewist. Voorlopig bestaan de groepschats in de app vooral uit gesprekken over de NSA en de goede voornemens voor 2014 door veelal mannen met ontblote bovenlijven.