Camera in vrije val

Hoe maak je een reclame voor een fototoestel? Sony besloot dat skydivers het beste hun nieuwste camera konden promoten tijdens een vrije val terwijl ze tegelijkertijd foto’s maken en een camera in elkaar zetten. Het leverde een uitzonderlijk fraaie surrealistische commercial op die veel weg heeft van de film Gravity. De bijbehorende beelden van de totstandkoming van de reclame voor de camera zijn zelfs nog veel leuker. In de bijna vijf minuten durende making of wordt getoond hoe de skydivers en cameramensen zich op hun sprong voorbereiden. Zij moesten in totaal negen sprongen het benodigde beeldmateriaal verzamelen voor de reclame die minder duurt dan een minuut, de spanning is dan ook af te lezen van het gezicht van regisseur Simmon Hammond. De uiteindelijke commercial die aan het einde van de making of is geplakt, zegt uiteindelijk meer over de vaardigheden van Hammonds cameraploeg dan over de camera die ze promoten.