Zacht

De bijzonder zachte omstandigheden houden nog een paar dagen aan. Vanaf het eind van de week gaan de scherpste kantjes ervan af, misschien wel op weg naar een verdere temperatuursdaling erna, maar dat is nog onzeker. Voorlopig hebben we nog wel even te maken met een zeer milde zuidwestelijke stroming. Vannacht heeft de temperatuur moeite om onder 10 graden te komen. Er passeren eerst nog buien, waarbij lokaal zware windstoten mogelijk zijn. Morgen is het vrijwel overal droog en wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het wordt 10 graden langs de Waddenkust tot lokaal 14 in Limburg en Brabant. Het waait nog altijd stevig met 4 tot 7 Bft uit zuidwest. Woensdag neemt de wind een fractie af, verder verandert weinig. Donderdag arriveert een nieuwe storing, waarna de temperatuur gaat dalen.