Huis in Geleen vol wapens

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de politie halen vandaag de woning van een 41-jarige man aan de Tielensstraat in Geleen leeg. Die had in zijn huis een voorraad materiaal uit de Tweede Wereldoorlog verzameld, waaronder wapens.

De zaak kwam aan het licht nadat de man in de nacht van vrijdag op zaterdag met drie handgranaten had staan zwaaien bij café ’t Trefpunt in het centrum van Geleen. Daar was hij kort daarvoor buitengezet, omdat hij klanten lastigviel.

De uitbaatster van de kroeg liet na de dreiging met het gooien van explosieven al haar klanten via een achteruitgang de zaak verlaten.

De man vertrok na verloop van tijd en kon mede dankzij de achtervolging door een aantal klanten van het café later in de nacht worden opgepakt.

De drie handgranaten (een Amerikaanse en twee Duitse) bleken onklaar gemaakte exemplaren te zijn.

In de woning van de Gelener trof de politie een flinke verzameling van materiaal uit de Tweede Wereldoorlog aan met onder meer wapens, hulzen en helmen. De collectie leverde geen direct gevaar op voor omwonenden. Het huis is in afwachting van de ontruiming vandaag wel afgesloten en het hele weekeinde bewaakt. De man zit vast.