Drie procent meer passagiers voor Schiphol in 2013

Foto ANP / Koen van Weel

Schiphol heeft afgelopen jaar drie procent meer passagiers zien vertrekken en aankomen dan het jaar ervoor. In 2013 had de luchthaven ruim 52,5 miljoen reizigers. Dat blijkt uit de voorlopige vervoerscijfers van Schiphol, die de luchthaven vanmiddag in een persbericht heeft verstuurd. Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, heeft de cijfers vanmiddag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Met dit aantal is het recordaantal bezoekers van Schiphol opnieuw verbroken.

Doordat de markt vanaf augustus opveerde, zijn uiteindelijk over het hele jaar ook meer goederen via Schiphol vervoerd. Het vrachtverkeer kwam uiteindelijk uit op anderhalf miljoen ton: 3,5 procent meer dan een jaar eerder.

Het aantal vluchten groeide met een half procent tot bijna 426 duizend. Ook het aantal directe bestemmingen vanaf de luchthaven is gestegen: van 317 naar 323.

Nijhuis wil de komende drie jaar anderhalf miljard euro gaan investeren in de luchthaven om de internationale concurrentiepositie van Schiphol te borgen.

    • Anouk van Kampen