Burgemeester Veen bedreigd in brief na ongeregeldheden

Een brandende auto in de Brabantse plaats Veen. Foto FPMB / Erik Haverhals

De burgemeester van Veen, Fons Naterop, is bedreigd in een brief. Deze is vandaag bezorgd op de redactie van Omroep Brabant, zo schrijft de omroep op zijn website, en was geadresseerd aan Naterop. In de brief wordt de burgemeester onder andere een leugenaar genoemd en gedreigd zijn auto in de brand te steken.

Update 16:15 - de politie en de gemeente Aalburg willen geen commentaar geven op de vraag of er naar aanleiding van de brief aangifte is gedaan.

De politie bevestigt het bestaan van de brief en zegt dat deze wordt meegenomen in het onderzoek naar de ongeregeldheden in Veen. Of er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden getroffen in de richting van burgemeester Naterop wilde de woordvoerster niet zeggen.

De dreigbrief hangt waarschijnlijk samen met de ongeregeldheden in Veen in de nacht van 30 op 31 december. In die nacht vonden relletjes plaats tussen de politie en inwoners van Veen. Daarbij werd onder andere gegooid met flessen en zwaar vuurwerk. Na afloop werden ruim honderd arrestaties verricht.

In de brief (PDF) staat onder andere het volgende:

Toen u als burgervader naar Aalburg kwam wat dacht u toen; ik zal het stoken in Veen wel even een halt toeroepen, wat mijn voorganger Buijserd niet gelukt is?
Als u dat dacht; knijp uzelf even in de arm, want dan heeft u gedroomd. Sterker nog het zal ook bij dromen blijven..

Om onschuldige mensen het oud en nieuw te ontnemen. Echt bravo !!!
Vervolgens dan de interviews op de tv waar u zo hard liegt, liegt, liegt over alles wat er die nacht gebeurd is, u staat keihard te liegen om uw zeer grote BLUNDER en ronduit schofterige gedrag goed te praten NEE dat kan niet ongemerkt voorbij gaan.

Als u nog steeds denkt dat u opgewassen bent tegen de ‘stokers’ zoals u ze noemt, zal u het zeer zeker mis hebben. Een einde zal er nooit aan komen!

Na wat u afgelopen oud en nieuw heeft gedaan, zijn alle remmen los en had u natuurlijk kunnen weten dat dit fout af gaat lopen.

Kijk alvast uit naar een andere gemeente om de mensen zo te gaan behandelen, zoals u hier heeft gedaan, want lang zul je het hier niet meer maken.
Uw voorganger kwam met dezelfde arrogantie en ging weg met de staart tussen de benen, zelfs zonder auto’s! (hou dat in uw achterhoofd)

Succes verder maar wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens…

    • Nando Kasteleijn