Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Skiën

Bondskanselier Merkel heeft bekken gebroken tijdens wintersportvakantie

Angela Merkel op een archieffoto uit 2011 toen ze op krukken liep na een operatie.
Angela Merkel op een archieffoto uit 2011 toen ze op krukken liep na een operatie. Foto AFP / Johannes Eisele

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is gewond geraakt tijdens haar wintersportvakantie. Dat meldt het Duitse nieuwsprogramma Tagesschau op Twitter. Merkel heeft haar bekken gebroken bij het langlaufen. Afspraken voor de komende drie weken zijn afgezegd, schrijft persbureau AFP.

Twitter avatar tagesschau tagesschau Bundeskanzlerin Merkel im Skiurlaub beim Langlauf verletzt: Bruch des Beckenrings, mehrere Termine und Reisen abgesagt, laut @RegSprecher

Haar reis naar Polen die voor woensdag gepland stond en het bezoek van de Luxembursge premier aan Berlijn op donderdag zijn geannuleerd. Wel zal ze de eerste ministerraad van haar nieuwe kabinet voorzitten.

In een korte reactie zei de woordvoerder van Merkel, Steffen Seibert, tegen persbureau AP:

“De kanselier is uiteraard instaat om te werken en te communiceren. Het ongeluk gebeurde op lage snelheid.”