Alexis Sanchez waarschuwt Oranje met Goal van het Weekend

Veel bekervoetbal dit weekeinde, terwijl in Spanje en Italië de competities na een feestdagen-break weer werden opgepakt. Links en rechts sijpelde uit met name La Liga gelukkig een fraaie goal door.

3. Sofiane Feghouli (Valencia)

Geboren in Frankrijk speelde Feghouli voor de Franse nationale jeugdelftallen. Maar toen stond in 2011 ineens de president van de Algerijnse bond voor de deur: of Sofiane toch niet voor het grote Algerije wilde spelen. Nou vooruit, en komende zomer zien we de vleugelspeler derhalve in het groen-wit en niet als een van Les Bleus. Dit weekend in elk geval een prima bijdrage voor zijn club Valencia:
http://youtu.be/0zBCtY52d1g?t=39s

2. Antoine Philippon (CA Bastia)

Een merkwaardig doelpunt zaterdag in het Franse bekerduel tussen La Roche en Bastia. Weinig kans dat we hierna nog eens horen van Philippon, die zijn geld in de tweede klasse verdient. Maar voor de Bastia-fans nu waarschijnlijk onvergetelijk:

1. Alexis Sanchez (FC Barcelona)

Twee keer opvallend nieuws uit Barcelona dit weekend. Allereerst werd bekend dat trainer Tata Martino zowaar een toekomst ziet bij de club voor Ibrahim Afellay. En gisteren maakte Sanchez ook nog even een hattrick, om de mensen die menen dat Barça zonder Messi niet kan winnen even de mond te snoeren. Alexis komen ‘wij’ op het WK nog wel tegen, hier zijn mooiste van gisteren:

http://youtu.be/UXy1yWki9jI

    • Jules Seegers