Paus bezoekt in mei Midden-Oosten

Paus Franciscus vandaag tijdens het zondagsgebed. Hij kondigde aan in mei enkele plekken in het Midden-Oosten te bezoeken. Foto AFP/ Gabriel Bouys

Paus Franciscus bezoekt eind mei Israël, de Westelijke Jordaanoever en Jordanië, meldt persbureau AP. Franciscus gaat, zo zei hij volgens persbureau AP vandaag tijdens zijn zondagsgebed, naar Bethlehem, Jeruzalem en Amman.

Het is het eerste bezoek van Paus Franciscus aan het gebied en voorlopig het enige bezoek aan het buitenland dat gepland staat voor 2014. Het voornaamste doel van het bezoek is om het 50-jarige jubileum van de historische ontmoeting in Jeruzalem tussen Paus Paulus VI en de toenmalig leider van de orthodoxe christenen, patriarch Athenagoras, te vieren. Het bezoek van Paulus VI in 1964 was het eerste van een paus aan het gebied ooit. In Jeruzalem zal de paus in mei vergezeld worden door de huidige patriarch Bartholomeus.

Franciscus’ voorganger Paus Benedictus XVI bezocht het gebied in 2009. Zijn voorganger, Paus Johannes Paulus II, bezocht het in 2000.

Paus Franciscus kondigt zijn bezoek aan:

    • Frank Huiskamp