Italiaanse oud-politicus Bersani geopereerd wegens hersenbloeding

Pier Luigi Bersani. Foto Reuters / Alessandro Garofalo

De centrumlinkse oud-politicus Pier Luigi Bersani heeft een hersenbloeding gekregen, meldt persbureau AP. Volgens artsen van het universitaire Parmaziekenhuis is Bersani vanmiddag geopereerd nadat de locatie van de bloeding was gevonden.

Bersani zou eerder opgenomen zijn in het ziekenhuis. Hij zou bij bewustzijn zijn geweest op dat moment. De voormalige communist was de grote uitdager van Berlusconi dit voorjaar. Zijn Democratische Partij won bij de verkiezingen, die het land in een links en rechts blok verdeelde, een flinke hoeveelheid van de stemmen.

Maar doordat de partij van Berlusconi de meerderheid in de Senaat verwierf, ontstond er een impasse in het land. Bersani weigerde om met Berlusconi samen te werken. Toen het hem niet lukte een regering te vormen, gooide hij de handdoek in de ring en nam hij uiteindelijk afscheid als partijleider in april. De jonge Matteo Renzi won de strijd om het leiderschap van de partij en volgde hem vorige maand op.

    • Anouk Eigenraam