Doe mee met het voorspellen van 2014

Foto HH / Dolph Cantrijn

Wie gaat het WK voetbal winnen, welk aandeel gaat dit jaar het meest stijgen en welke regeringsleider zal vermoedelijk zijn biezen pakken? Het Amerikaanse tijdschrift New America houdt weer een wedstrijdje in het voorspellen van de toekomst.

In het rijtje mogelijk vertrekkende wereldleiders waar dit jaar uit gekozen kan worden, staat naast de Zuid-Afrikaanse president Zuma en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un opnieuw de Syrische president Assad. Over hem voorspelden de lezers de voorgaande twee jaar ook al het vaakst dat hij zijn baan niet zou houden. Maar anno 2014 zit hij er nog steeds.

De toekomst laat zich toch maar moeilijk voorspellen, blijkt ook uit de resultaten over 2013. Hoewel de vragen op het oog niet al te ingewikkeld lijken, had slechts 5 procent van de deelnemers acht of meer vragen goed. Nimi Idnani, een New Yorkse recruiter had negen van de dertien vragen goed.

In de lijst van vragen dit jaar, staat Nederland ook nog in het rijtje keuzemogelijkheden van vraag 7 in welk land de aandelenmarkt het best zal presteren. De andere opties zijn Maleisië, Mexico of Zuid-Afrika. Denk je te kunnen voorspellen welke superhelden- of monsterfilm het best gaat presteren of welk album een Grammy Award krijgt? Doe dan hier mee.

    • Anouk Eigenraam