Zeker zeven doden na instorten gebouw India

Reddingswerkers temidden van het puin van het ingestorte gebouw in Canacona. Foto AP

In Canacona, in het zuiden van India, is een vijf verdiepingen tellend gebouw in aanbouw ingestort. Daarbij zijn zeker zeven mensen om het leven gekomen, meldt persbureau AP. De politie vreest dat er nog tientallen mensen onder het puin liggen. Brandweerlieden en reddingswerkers zijn onder de brokstukken van het gebouw op zoek naar overlevenden.

Dit zou een foto van het ingestorte gebouw moeten zijn (beeld niet geverifieerd):

Twitter avatar dunyaaffairs Dunya Affairs India building collapse kills seven; dozens trapped
http://t.co/8nyvpkgTBb http://t.co/KyzhtadQpG

De Indiase autoriteiten proberen nu uit te vinden hoeveel mensen er precies aan het werk waren toen het gebouw ineen zeeg. Volgens ooggetuigen waren er ongeveer veertig mensen aan het werk. “Het voelde als een aardbeving toen het gebouw omviel”, zei ooggetuige Ramesh Nak tegen AP.

“Je kon niet zien wat er precies was gebeurd vanwege al het stof.”

Drie bouwvakkers die zwaargewond raakten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend wat de oorzaak is van de instorting, maar het komt in India geregeld voor dat gebouwen instorten. Vaak is dit te wijten aan het niet naleven van de regels en het gebruik van ondermaats bouwmateriaal. Daarnaast komt het, onder druk van de grote vraag naar woningen, geregeld voor dat er zonder toestemming extra verdiepingen op een gebouw worden gezet, terwijl het daar niet geschikt voor is.

    • Marije Willems