Jongens opgepakt na mishandelen conducteur in trein

Foto ANP / Valerie Kuypers

Vier jongens zijn gisteravond in het Brabantse Rijen aangehouden nadat ze in een trein een conducteur hadden mishandeld. Dat heeft de politie vanmiddag gemeld. De conducteur kreeg meerdere klappen tegen het hoofd en werd door de jongens van 13, 14 en 15 jaar geschopt, waardoor hij op de grond terechtkwam. Een passagier schoot het slachtoffer te hulp.

De mishandeling vond rond 18.00 uur plaats in een trein die vanuit Breda onderweg was naar Den Bosch. De conducteur controleerde naar eigen zeggen vervoersbewijzen van passagiers, maar zag dat de vier jongens steeds voor hem uit bleven lopen door de trein heen. Hij sprak hen aan, waarna ze toegaven geen geldig vervoersbewijs te hebben. Ook zeiden ze geen legitimatiebewijs of portemonnee bij zich te hebben.


View Larger Map

In de buurt van station Rijen werd de conducteur door een van de jongens bij zijn boord gepakt, waarop de klappen en schoppen volgden. Een passagier pakte een van de daders echter beet. Op dat moment stond de trein inmiddels stil op station Rijen. De vier daders sloegen op de vlucht, maar konden mede dankzij aanwijzingen van een getuige worden aangehouden op de Stationsstraat.

De conducteur liep een gezwollen linker oogkas, verwondingen op zijn voorhoofd en een schaafwond op zijn knie op. (Novum)