Opinie

    • Ik

Goed begin van het nieuwe jaar

Oudejaarsavond 1997. We bezinnen ons op goede voornemens. Sinds het begin van onze relatie mopper ik op mijn echtgenoot. Door ons huishouden trekt zich een spoor van half gevulde plastic tasjes, stapeltjes kranten en gebruikte koffiekopjes. Schijnbaar trekt hij zich daar niets van aan. Enfin, na een gezellige Oudejaarsavond met vrienden en bijbehorend vuurwerkritueel, mijmeren

Oudejaarsavond 1997. We bezinnen ons op goede voornemens. Sinds het begin van onze relatie mopper ik op mijn echtgenoot. Door ons huishouden trekt zich een spoor van half gevulde plastic tasjes, stapeltjes kranten en gebruikte koffiekopjes.

Schijnbaar trekt hij zich daar niets van aan. Enfin, na een gezellige Oudejaarsavond met vrienden en bijbehorend vuurwerkritueel, mijmeren wij wat na bij de openhaard, als mijn vriendin een vreemd geluid uit de keuken hoort komen.

De halve achterpui blijkt in brand te staan. Mijn lieve echtgenoot dacht: laat ik het nieuwe jaar goed beginnen en mijn vuurwerkrommel gelijk in de afvalbak gooien.

Het vuur is geblust, de schade hersteld, maar mijn echtgenoot manen tot het opruimen van zijn rommel, doe ik niet meer.

Yvonne Stokhuyzen

    • Ik