Everly Brother Phil (74) overleden

De Amerikaanse zanger Phil Everly in 1982. Foto ANP / Andre van der Heuvel

De Amerikaanse zanger Phil Everly, de helft van het succesvolle muziekduo The Everly Brothers, is gisteren overleden. Hij stierf in een ziekenhuis in Los Angeles aan complicaties van de longziekte COPD. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Everly is 74 jaar geworden.

Everly boekte met zijn broer Don in de jaren vijftig en zestig grote successen met hun rock-’n-rollmuziek. In Nederland scoorden de broers veertien toptien-noteringen met onder meer Wake Up Little Susie en Bye Bye Love. (Till) I Kissed You werd als enige een nummer 1-hit.

De broers gingen in 1973 uit elkaar en werkten een tijd lang aan solocarrières. Na tien jaar kwamen ze weer bij elkaar. Hun laatste album, Some Hearts, stamt uit 1988.

http://youtu.be/4X7b2E_Jq-k

    • Marije Willems