Down en intelligent

Zaterdag // tv-kijken Film Yo, también (Álvaro Pastor en Antonio Naharro, 2009 Ned. 2, 00.10-01.45u.

In de openingsscène van de Spaanse film Yo, también zien we Daniel, een man met het syndroom van Down, een lezing geven over zijn loopbaan: hij is afgestudeerd aan en heeft een baan als consultant. Hij krijgt een staande ovatie. Het rekent meteen af met de eventuele vooroordelen van de kijker over mensen met het syndroom van Down. Hier staat een intelligente man vol vuur te vertellen over zijn zinvolle bestaan. Bovendien is hij grappig en innemend, zodat de sympathie van de toeschouwer meteen gewonnen is. Het ondanks het ‘zware’ onderwerp bij vlagen zeer geestige Yo, también overtuigt volledig als portret van een man die door zijn afwijkende uiterlijk moeilijk aan een ‘gewone’ vrouw kan komen.