Dat schelden klopt wel, daar heb ik ook diepe spijt van

Naam: Ronnie P. (41)

Zaak: bedreiging en belediging.

Eis: 6 maanden cel, 1 voorwaardelijk.

Mening verdachte: gedeeltelijke bekentenis.

Uitspraak: 6 maanden, 1 voorwaardelijk.

Ronnie P. klaagt voor de Rotterdamse rechtbank dat Oudejaarsnacht is ontspoord door overmatig alcoholgebruik. „Ik had Kaapverdiaanse grogs gedronken”, zegt hij. „Hele sterke drank.” De verdachte ging volgens de politie twee gasten bij de buren van zijn oom te lijf met een mes. En toen hij werd aangehouden schold hij agenten verrot. Vooral een Marokkaanse hoofdagent kreeg het te verduren. „Je bent een kankermarokkaan. Je bent een lul. Ik haat jullie Marokkanen. Ik neuk je moeder en ik neuk je vader’’. Andere agenten kregen te horen dat ze „kankerlijers” en „kankerflikkers” waren.

Dat van dat mes klopt niet, zegt de verdachte. Dat schelden klopt wel. „En ik heb diepe spijt van dat schelden.” Normaal is hij een leuke jongen maar met drank op gaat het mis. Dat was ook het geval in oktober 2012 toen hij ruzie kreeg met een trambestuurder en agenten eraan te pas moesten komen. Ook toen zette Ronnie het op een schelden. Hij heeft ook een lang strafblad met bedreigingen, mishandelingen en vernielingen.

Het OM eist een celstraf van zes maanden waarvan één voorwaardelijk. De verdachte zegt in zijn laatste woord bang te zijn dat hij zijn net verworven baan bij de dierentuin kwijtraakt. Daar had hij dan maar eerder aan moeten denken, zegt de rechter. Ze straft conform de eis. Ronnie verdwijnt naar het cellenblok. „Ik hou van je”, roept hij nog snel naar zijn vriendin op de tribune.