Trivianten op je telefoon

Spelen // App QuizUP Maker: Plain Vanilla Games Appstore, iOS , gratis

Vernieuwend? Mwa. Verslavend? Ja. Aan het illustere rijtje van DrawSomething, Wordfeud en Angry Birds kan nu een volgende app worden toegevoegd die wereldwijd een hit is: QuizUp. Sinds het verschijnen van de app, begin november, spelen al 5,5 miljoen mensen gemiddeld elke dag een half uur dit Triviant-achtige quizspel. De app is opgebouwd uit vragenrondes met zes of zeven snelle meerkeuzevragen. De topics (meer dan 300) gaan van algemeen naar heel specifiek: van biologie en Azië tot bier en The Hunger Games. Je speelt tegen je vrienden of onbekenden en de scores worden nauwgezet bijhouden in rankings. De app haalde tot nu toe al meer dan 27 miljoen dollar op, dus die Androidversie gaat er vast snel komen.

    • Charlotte van ’t Wout