Terugkijken: 24 uur met… Ali B en Theo Maassen is spannende tv

Na Wilfried de Jong is cabaretier Theo Maassen de nieuwe gastheer van het VPRO-programma 24 uur met… De eerste uitzending begint met een knal. Letterlijk.

Want als gast Ali B aan Maassen uitlegt dat hij zijn kinderen wil bijbrengen dat ze, net als Jezus, de ander ‘de kaak’ kunnen toekeren, wil Maassen die levenswijsheid wel eens in praktijk uitproberen. En dus geeft hij Ali B een klap in zijn gezicht. En, jawel…Ali B slaat terug. Weg theorie. Waarna beide heren lachend over de grond rollen.

De combi Maassen/Ali B blijkt een gouden greep om dit seizoen mee af te trappen. Nuchter ondergraaft Maassen telkens de grote levenstheorieën van de rapper. Als Ali B zegt dat hij de zon wil zijn omdat deze “schijnt en geeft”, merkt Maassen fijntjes op dat een mens geen hemellichaam kan zijn. Ook noemt hij Ali B “naïef” als de rapper – tevens jurylid bij The Voice – vertelt dat hij “een verschil” probeert te maken door zangers zelfvertrouwen bij te brengen. Maassen:

“Talentenshows zijn niet liefdevol naar talenten.”

Opvallend is de lichaamstaal van Ali B. Stoer loopt hij telkens op Maassen af, kin omhoog, maar de onzekerheid is zichtbaar. Kortom, spannende tv.

    • Rosan Hollak