Sanders treedt terug als algemeen directeur PSV

Tiny Sanders stopt in april als algemeen directeur van PSV. Dat heeft de 57-jarige Brabander vandaag bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, laat PSV weten. Sanders werkt sinds 2010 in Eindhoven.

Tiny Sanders trekt zich terug als algemeen directeur. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Tiny Sanders (57) stopt in april als algemeen directeur van PSV. Dat heeft de 57-jarige Brabander vandaag bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, laat PSV weten. Sanders werkt sinds 2010 in Eindhoven.

Sanders zei in het Philips Stadion:

“Het waren binnen PSV boeiende, uitdagende, fascinerende, liefdevolle en energie vretende jaren, waar nu een einde aan gaat komen.”

Onder leiding van Sanders werd een financiële herstructurering bij de club afgerond, waardoor nu weer winst wordt gemaakt. Op het gebied van commercie en sponsoring gaat het sindsdien voortvarend met PSV, maar op sportief gebied niet. Dat greep Sanders persoonlijk aan, zei hij onlangs in een interview met NRC Handelsblad, waarin hij ook zei dat hij tijdens de kerstdagen zou nadenken over de vraag of hij zou stoppen of doorgaan.

“De machteloosheid bij het kijken naar wedstrijden is bijna ondoenlijk. Je wilt zo graag dat de ploeg wint, maar je kunt niets doen. Als ik vroeger als fan op de tribune zat en PSV zag verliezen dan had ik een rot weekeinde. Dat is nu voor mij in het extreme het geval. De emoties moeten eruit. Daarom begrijp ik de supporters ook zo goed.”

Sanders was eerder werkzaam bij Campina, Mars en HCS. Bij Campina was hij zeven jaar voorzitter van de directie. Hij trad op 1 juli 2010 in dienst van PSV, de voetbalclub die hij al vanaf zijn tiende jaar bezoekt.

Weinig winst voor PSV

Het is al maanden crisis bij PSV. Op sportief gebied beleeft het honderdjarige PSV een dieptepunt. De ploeg is uitgeschakeld in de beker en doet niet meer mee in de Europa League. Halverwege december leverde een toevalstreffer tegen FC Utrecht na twee maanden eindelijk weer een overwinning op. De week daarna won het team van Phillip Cocu weer, met 2-0 van ADO Den Haag. Dat was de laatste wedstrijd voor de winterstop. PSV staat nu op de zevende plek in de Eredivisie.

Maar het team blijft een elftal van eilandjes, schreef NRC Handelsblad onlangs:

“De cohesie in het team is ver te zoeken. Het jonge PSV is een ploeg met twee gezichten. De ene dag alles, de andere dag niets. De zekerheid van resultaat is met dit elftal niet te geven. De roep om versterkingen werd de laatste tijd steeds groter.”

Ervaren voetballers als Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars en Tim Matavz keren na de winterstop terug bij de club.

    • Mirjam Remie