Bloedend, bloedend ha-art

Doen // Concert Amsterdam Sinfonietta en De Dijk Januari, op verschillende locaties. Voor meer info: www.sinfonietta.nl Ben je gek op Bloedend Hart en Als ze er niet is? Deze maand heb je de kans deze hits van De Dijk te beluisteren uitgevoerd samen met een groot strijkersensemble. De Dijk gaat namelijk op nieuwjaarstournee met Amsterdam Sinfonietta, een 22-koppig orkest. Naast hits van De Dijk worden covers gespeeld van Jacques Brel en Ramses Shaffy en wordt een lied van Tsjaikovski, eerder vertolkt door Frank Sinatra, ten gehore gebracht. Alle nummers zijn speciaal gearrangeerd voor strijkers en band. Amsterdam Sinfonietta werkte de afgelopen jaren al vaker samen samen met pop- en jazzartiesten, zoals Cristina Branco, Ellen ten Damme en Wouter Hamel. In de jaarlijkse, succesvolle nieuwjaarstournee Breder dan klassiek gaat het erom verschillende muzieksoorten te verenigen. Veel concerten zijn al uitverkocht, maar bij het eerste concert, a.s. maandag in De Oosterpoort in Groningen, is nog plek. Net als in Eindhoven (9 januari) en Enschede (14 januari).