Bomexplosie in Beiroet - ten minste vijf doden, twintig gewonden

Grote brand in Beiroet na de explosie. Foto Reuters / Jamal Sahili

Bij een bomexplosie in het zuiden van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn ten minste vijf mensen om het leven gekomen en twintig mensen gewond geraakt. Dat zegt het ministerie van Volksgezondheid, schrijft persbureau AP.

Volgens een veiligheidsfunctionaris is de explosie veroorzaakt door een autobom.

De explosie vond plaats in Haret Hreik, een buurt waar veel shi’ieten wonen die banden hebben met de Hezbollah-beweging. De wijk ligt vlakbij de buurt Beir al-Abed, waar in augustus bij een zware autobom twintig mensen om het leven kwamen.

Hezbollah-zender Al-Manar toonde beelden van dikke rookwolken en brandweerlieden die verscheidene brandende auto’s probeerden te blussen op de plek des onheils. Meerdere gebouwen oogden beschadigd en van één pand was de gevel weggeblazen.

Vaker doelwit van aanslagen

Beiroet is de laatste tijd vaker het doelwit van bomexplosies. Eind december kwam bij een aanslag in de stad onder meer de oud-minister van Financiën Mohammed Shattah om het leven.

    • Nando Kasteleijn