Heineken riskeert boete

Heinekenerfgename Charlene de Carvalho-Heineken riskeert een boete van toezichthouder AFM van maximaal 1 miljoen euro voor het niet tijdig melden van aandelentransacties. Sinds half september heeft de enige dochter van wijlen Freddy Heineken voor circa 50 miljoen euro aandelen van de Heineken Holding gekocht – het bedrijf waar zij zelf commissaris is. Die transacties heeft zij pas begin deze week doorgegeven aan de AFM. Die eist nu opheldering.

Iedere bestuurder of commissaris is verplicht „onverwijld” melding te maken van de aan- of verkoop van aandelen, zegt een woordvoerder van de AFM. Dit is koersgevoelige informatie en relevant voor beleggers. De melding dient normaliter zeer kort na de transactie gedaan te worden. „Bij alle meldingen die transacties van meer dan een week oud betreffen, zullen wij vragen stellen. En dat is al rijkelijk laat”, zegt de AFM-woordvoerder.

Een woordvoerder van de familie Heineken kon vanochtend nog niet inhoudelijk reageren op de zaak.