Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Vandaag vier je de Dag van je Ex

2 januari is voortaan de Dag van je Ex. Op die dag zet je je oude liefde in het zonnetje. En dat mag ook weleens. Kerst en Oud&Nieuw vierde je met je dierbaren en met hun dierbaren. Vroeger hoorde je ex daarbij, maar nu ineens niet meer. Terwijl: je hebt van je ex gehouden, je hebt van je ex geleerd, je ex heeft je helpen vormen tot wie je nu bent. Je ex was zo dichtbij, en is nu zo ver weg. Sommige exen worden zelfs verzwegen, of nog erger: doodgezwegen. (Al komen ze soms jaren later via LinkedIn weer terug.) Laten we de ex uit de taboesfeer halen. Help mee! Laat je ex vandaag weten wat je wel in hem waardeerde, welke herinnering je koestert, wat je van haar hebt geleerd. Doe het op Twitter via #exdag. Dan weet elke ex dat er vandaag ook een beetje aan hem of haar is gedacht.