• Ik

Pincode

Voor mij, bij de pinautomaat, staat een wat oudere man. Uit zijn houding blijkt dat hij een verkeerde code heeft ingetoetst. Hij zucht, kijkt een poosje in de lucht en doet een nieuwe poging. Weer mis! Nadenkend legt hij nu zijn hand op zijn mond en wacht even. Dan draait hij zich half om. Ik

Voor mij, bij de pinautomaat, staat een wat oudere man. Uit zijn houding blijkt dat hij een verkeerde code heeft ingetoetst. Hij zucht, kijkt een poosje in de lucht en doet een nieuwe poging. Weer mis! Nadenkend legt hij nu zijn hand op zijn mond en wacht even.

Dan draait hij zich half om. Ik ben de enige wachtende na hem. Daarop neemt hij een even kloek als onverwacht besluit: hij bukt zich, maakt vlug de veter van zijn linkerschoen los en trekt de schoen uit. Hij kijkt erin en tikt dan snel voor de derde maal een pincode in:Kassa!

Noor Robbé

    • Ik