Integer of niet? Het is aan jou

Spelen // Game Democracy 3 Positech Games Voor: Windows, OS X, Linux. € 24 3 ballen

In Democracy 3 heb je bij de laatste verkiezingen het hoogste ambt van een land naar keuze gewonnen (Nederland zit er helaas niet bij). Tijd om te regeren. Het spel is sober vormgegeven, met pictogrammen die beleidsmaatregelen voorstellen. Iedere beurt geeft het spel aan met welke beleidswijzigingen je weg kunt komen in de vorm van ‘politiek kapitaal’. Zware maatregelen, zoals wapenwetten, kosten meer kapitaalpunten. Je kunt niet winnen, het spel velt geen oordeel over je beleid. De virtuele kiezers wel. Die kunnen je bij de volgende verkiezingen naar huis sturen. Het is aan jou of je een integere visie najaagt of gewoon ultrapopulistisch verkiezingen wilt winnen – elke keuze heeft consequenties, zowel financieel als voor je carrière. Onze eerste ambtstermijn als president van de VS eindigde door een succesvolle moordaanslag. Hadden we nou toch maar die afluisterwet aangenomen…

    • Harry Hol