Heinekenerfgename riskeert boete van een miljoen

Charlène de Carvalho-Heineken bij de première van The magic of Heineken in het Tuschinski theater in Amsterdam in 2012. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Heinekenerfgename Charlène de Carvalho-Heineken riskeert een boete van toezichthouder AFM van maximaal 1 miljoen euro voor het niet tijdig melden van aandelentransacties. Sinds half september heeft de enige dochter van wijlen Freddy Heineken voor circa 50 miljoen euro aandelen van de Heineken Holding gekocht – het bedrijf waar zij zelf commissaris is.

De Carvalho-Heineken heeft de transacties pas begin deze week doorgegeven aan de AFM. Die eist nu opheldering.

Koersgevoelige informatie

Iedere bestuurder of commissaris is verplicht “onverwijld” melding te maken van de aan- of verkoop van aandelen, zegt een woordvoerder van de AFM. “Zelfs als het maar om één aandeel gaat.” Dit is koersgevoelige informatie en relevant voor beleggers. De melding dient normaliter zeer kort na de transactie gedaan te worden. De AFM-woordvoerder:

“Bij alle meldingen die transacties van meer dan een week oud betreffen, zullen wij vragen stellen. En dat is al rijkelijk laat.”

Een woordvoerder van de familie Heineken was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Lees vanmiddag het hele verhaal in NRC Handelsblad.

    • Chris Hensen