Granaataanslag op toeristenclub in Kenia - tien gewonden

Vorige maand werd nog een handgranaat gegooid naar de auto van Britse toeristen in Mombasa. De granaat kwam niet tot ontploffing, en is te zien op deze foto. Foto AP

Bij een populaire nachtclub in Kenia is een aanslag gepleegd met een handgranaat. Daarbij zijn zeker tien mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. De club in badplaats Diani Beach, in de buurt van kuststad Mombasa, is populair bij toeristen.

De aanslag zou zijn gepleegd door drie personen. Zij sloegen na het gooien van de granaat op de vlucht op een motor. Het hoofd van de lokale politie, Jack Ekakuro, denkt dat dit het werk is van terroristen.

“Dit kan niet anders dan een terroristische aanslag zijn. Een granaat is geen maiskolf die gewoon door een willekeurige dorpsjongen kan worden gebruikt en rondgegooid.”


In 2012 en 2013 vonden vergelijkbare aanvallen plaats. Toen zouden Somalische militanten achter de aanslagen zitten. In september vielen leden van de extremistische Somalische moslimorganisatie Al-Shabab een winkelcentrum aan in Nairobi. Daarbij kwamen 67 burgers om het leven. Het ging om de ergste terroristische aanval in het land sinds 1998. Toen vonden 200 mensen de dood bij een bomaanslag bij de Amerikaanse ambassade.

    • Laura Klompenhouwer