Glansrol voor Christian Eriksen bij winst Tottenham op United

Met een doelpunt en een assist was oud-Ajacied Christian Eriksen gisteren doorslaggevend bij de winst van Tottenham Hotspur uit bij Manchester United. De club uit Londen won met 2-1.

United, waar Robin van Persie nog steeds ontbrak met een hamstringblessure, begon goed aan de wedstrijd. Toch waren het de Spurs die voor rust op voorsprong kwamen: de Togolese spits Emmanuel Adebayor kopte een voorzet van Eriksen binnen. In de tweede helft was de Deense middenvelder zelf met het hoofd trefzeker. United-spits Danny Welbeck bracht de spanning nog terug. Arbiter Howard Webb, die het hele seizoen nog geen penalty heeft gegeven, liet een charge van de Franse Tottenham-keeper Hugo Lloris op Ashley Young onbestraft. Door de zege staat Tottenham zesde, één plaats boven United.

Koploper Arsenal won met 2-0 van Cardiff City, door late doelpunten van de Deense spits Nicklas Bendtner en aanvaller Theo Walcott.

Ook de twee naaste achtervolgers wonnen. Manchester City versloeg Swansea City uit met 3-2, ondanks twee doelpunten van de Ivoriaanse spits Wilfried Bony (ex-Vitesse). Voor City waren de Braziliaanse middenvelder Fernandinho, de Ivoriaanse middenvelder Yaya Touré en de Servische linksback Aleksandar Kolarov trefzeker. De ploeg uit Manchester volgt Arsenal op één punt.

Chelsea won met 3-0 bij Southampton. De eerste twee goals kwamen van de Braziliaanse middenvelders Oscar en Willian en de laatste van de Spaanse spits Fernando Torres. Het was een jaar geleden dat een Chelsea-spits had gescoord in een uitwedstrijd. Chelsea staat derde, op twee punten van Arsenal.

Liverpool was thuis met 2-0 te sterk voor Hull City. De doelpunten werden gemaakt door de Deense verdediger Daniel Agger en oud-Ajacied Luis Suárez, uit een directe vrije trap. De Uruguayaanse aanvaller is topscorer van de Premier League met twintig doelpunten in vijftien wedstrijden. Zijn club Liverpool staat vierde.

Fulham, de club van trainer René Meulensteen, herstelde zich van de zware nederlaag van vorige week door thuis met 2-1 te winnen van West Ham United.