ECI zit in grote financiële problemen en krijgt uitstel van betaling

Een winkel van ECI in het centrum van Rotterdam.
Een winkel van ECI in het centrum van Rotterdam. Foto ANP/Robin Utrecht

ECI, de voormalige boekenclub en huidige beheerder van de Free Record Shop, heeft op 31 december uitstel van betaling gekregen. Dat blijkt uit het vandaag aangepaste insolventieregister van de rechtbank in Utrecht.

Het hoofdkantoor van ECI verwijst voor commentaar naar de curator, zo schrijft persbureau Novum vandaag. Die was echter niet direct bereikbaar voor een toelichting.

De aanvraag van ECI voor bescherming tegen de schuldeisers gebeurde op dezelfde dag dat een dochter van ECI, E-Ways Fulfilment Center, failliet werd verklaard. Dat bedrijf verzorgde onder meer de bevoorrading van de webwinkels van de Free Record Shop.

ECI werd in 1967 opgericht om meer mensen aan het lezen te krijgen en te houden. In 2010 maakte het bedrijf een doorstart nadat het bijna failliet ging. Vanaf toen leverde ECI niet alleen meer aan leden, iedereen kon er producten bestellen.

    • Annemarie Coevert