‘Toestand Schumacher onveranderd’

Sabine Kehm, manager van Schumacher, praat met journalisten vandaag voor het ziekenhuis in Grenoble waar de oud-coureur ligt.
Sabine Kehm, manager van Schumacher, praat met journalisten vandaag voor het ziekenhuis in Grenoble waar de oud-coureur ligt. Foto EPA / David Ebener

De toestand van voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher, die zondag zwaar gewond raakte tijdens het skiën, is nog hetzelfde als gisteren. Dat heeft zijn manager vandaag gezegd, meldt persbureau AP. Details over Schumachers toestand wilde Sabine Kehm niet geven.

Kehm sprak verslaggevers bij het ziekenhuis in Grenoble woensdag toe:

“Zijn toestand is de hele nacht hetzelfde gebleven. Er is niets veranderd. Het is te vroeg om over verdere details te praten.”

Ze benadrukte dat ‘Schumi’ nog wel in kritieke toestand verkeert. De 44-jarige Schumacher kwam zondag ten val tijdens het skiën in de Franse Alpen. Hij viel met zijn hoofd op een rots, maar droeg wel een helm. Zonder zijn helm had de 44-jarige oud-coureur het niet overleefd, lieten de artsen maandag weten.

Direct na zijn aankomst in het ziekenhuis in Grenoble werd hij al geopereerd en maandagnacht werd hij opnieuw geopereerd. Schumacher wordt voorlopig in een kunstmatige coma gehouden. Zijn artsen zeiden gisteren dinsdag tekenen van verbetering te zien, maar waarschuwden dat het gevaar voor de Formule 1-legende nog niet geweken is.

Schumacher, een van de succesvolste Formule 1-coureurs, werd tussen 1992 en 2006 zeven keer wereldkampioen. Een rentree in 2010 en 2011 was niet succesvol.