Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cabaret

Terugkijken: oudejaarsconference Theo Maassen ging toch over politiek

ALKMAAR - theo maassen
ALKMAAR - theo maassen Foto ANP / Evert Elzinga

Het was zijn eerste, maar ook gelijk zijn laatste oudejaarsconference, kondigde hij al eerder aan. Cabaretier Theo Maassen is namelijk niet zo’n politiek dier. En toch stipte hij gisteravond een flink aantal politieke onderwerpen aan in ‘Einde Oefening’.

Maassens oudejaarsconference werd gisteravond door 1,7 miljoen mensen bekeken. Daarmee scoorde zijn conference iets beter dan die van 2012 door Erik van Muiswinkel. Die wist toen 1,6 miljoen belangstellenden te trekken. Wie gisteren de oudejaarsconference heeft gemist of door een lange (korte) nacht tot niet meer in staat is dan een beetje hangen op de bank; even een excuus om anderhalf uur niets te doen: