‘Palestijnse ambassadeur Tsjechië gewond geraakt bij explosie’

De Palestijnse ambassadeur in Tsjechië is zwaargewond geraakt bij een explosie in zijn appartement in Praag. Dat meldt persbureau Reuters op basis van het Tsjechische persbureau CTK News en de website idnes.cz.

De woning van de ambassadeur waar de explosie heeft plaatsgevonden. Screenshot Idnes.cz

De Palestijnse ambassadeur in Tsjechië Jamel al-Jamal is zwaargewond geraakt bij een explosie in zijn appartement in Praag. Dat meldt persbureau Reuters op basis van het Tsjechische persbureau CTK News en de website idnes.cz.

De 56-jarige diplomaat is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vitale functies zouden stabiel zijn, maar hij ligt wel in coma. Ook een vrouw zou naar het ziekenhuis gebracht zijn om te worden behandeld wegens een shock. Een woordvoerder van de Palestijnse ambassade heeft tegen de Tsjechische radio gezegd dat de ambassadeur op het moment van de explosie in de woning was met zijn gezin.

Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat de ontploffing plaatsvond op het moment dat de ambassadeur een oude kluis aan het verplaatsen was in zijn kantoor. De politie heeft de straat afgesloten. De brandweer onderzoekt nu de woning.

    • Anouk Eigenraam