Loterijen: Zeeuws dorp verdeelt 42,9 miljoen - 30 miljoen op lot in Friesland

Prijzenuitreiker Gaston Starreveld onthult de winnende wijkcode. Foto Postcodeloterij

De hoofdprijs van de Postcodeloterij is gevallen in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder. De meespelende bewoners verdelen een bedrag van 42,9 miljoen euro. De hoofdprijs van dertig miljoen euro van de oudejaarstrekking van de Staatsloterij viel gisteren in Friesland. Dat hebben de loterijen bekendgemaakt.

Vrouwenpolder telt slechts 1100 inwoners. Alle inwoners die met de Postcodeloterij meespelen vallen in de prijzen, omdat alle postcodes in het dorp beginnen met de winnende cijfers 4354. De helft van het bedrag wordt verdeeld onder mensen die meespelen met de volledige winnende postcode, inclusief de twee letters. Welke dat is wordt woensdagavond bekendgemaakt. De rest van de meespelende Zeeuwen verdeelt de overige 21,45 miljoen.

Twitter avatar Ariane66 Ariane Lafort Vrouwenpolder totaal op zijn kop; we komen zsm met beelden uit het dorp #Omroepzeeland http://t.co/FLbeKjK9N3

Hoofdprijs oudejaarstrekking valt in Friesland

De hoofdprijs van dertig miljoen euro van de Staatsloterij viel gisteren in Friesland op een lot dat online werd gekocht.

De jackpot van 13,2 miljoen euro viel op twee halve loten. Die werden verkocht in Zuid-Holland en Noord-Holland. In totaal werd bijna 75 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd. De Staatsloterij verkocht ruim 4,2 miljoen lotnummers voor de trekking.

De staatsdeelneming boekte in 2012 een omzet van 787 miljoen euro. De nettowinst na belastingen en afdracht aan de staat is 11 miljoen. De Nederlandse Staatsloterij is ouder dan het Koninkrijk en bestaat sinds 1726, maar de regering van nu zinspeelt op privatisering en wil de band met de loterij verbreken.

    • Lex Boon