Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Herman Pieter de Boer (85) van ‘Laat me’ overleden

Herman Pieter de Boer
Herman Pieter de Boer Foto ANP / Kippa

Liedjesschrijver, journalist en schrijver Herman Pieter de Boer is kort na de jaarwisseling overleden in Eindhoven. Hij was al geruime tijd ziek, meldt de NOS. De Boer schreef onder meer hits als ‘Annabel’ voor Hans de Booij en vertaalde ‘Laat Me’ voor Ramses Shaffy.

Ook schreef De Boer de liedjes als ‘Op een Onbewoond Eiland’ en ‘Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd’ voor het programma Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schreef hij boeken en verhalen over het plattelandsleven. Zijn bekendste boeken zijn De Vrouw in het Maanlicht en Het Herenhotel. Hier leest hij voor uit eigen werk:

Voor weekblad De Tijd schreef hij een tijdlang als vaste medewerker columns en verhalen. De Boer kreeg voor zijn werk in 2002 de Gouden Harp, later werd hij koninklijk onderscheiden.