Drie explosies bij hotel in hoofdstad Somalië - minstens elf doden

Bij een populair hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn afgelopen uur drie bommen ontploft. Daarbij zijn zeker elf doden gevallen, melden de internationale persbureaus. Minstens zeventien mensen raakten gewond.

De eerste twee bommen ontploften vrijwel tegelijkertijd, waarna er veel werd geschoten door Somalische veiligheidstroepen. De derde ontploffing was een uur later: een autobom ging af op het moment dat een auto werd doorzocht door militairen.

Het Jazeera-hotel in Mogadishu is vaker de locatie van een aanslag geweest. In 2012 bliezen twee zelfmoordterroristen zichzelf op bij de ingang toen president Hassan Sheikh Mohamud en de Keniaanse minister van Buitenlandse Zaken er een persconferentie gaven.

Het is niet direct duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslag, maar aan Al-Qaeda verbonden rebellen van Al-Shabaab plegen vaker aanslagen tegen overheids- of buitenlandse doelen.

Later meer.

    • Lex Boon