Schumacher vannacht opnieuw geopereerd - ‘lichte verbetering’ toestand

Michael Schumacher is vannacht voor een tweede keer geopereerd. Dat heeft het ziekenhuis in Frankrijk waar de Duitse oud-Formule 1-coureur ligt zojuist bekendgemaakt. Zijn toestand is “licht verbeterd” ten opzichte van gisteren, aldus zijn artsen. Schumacher is echter nog niet buiten levensgevaar.

Het CHU Nord-ziekenhuis in Grenoble, waar Schumacher op de intensive care ligt.
Het CHU Nord-ziekenhuis in Grenoble, waar Schumacher op de intensive care ligt. Foto Reuters / Robert Pratta

Michael Schumacher is vannacht voor een tweede keer geopereerd. Daarbij is een bloeduitstorting in zijn hoofd verwijderd en de druk in zijn schedel verminderd. Dat heeft het CHU Nord-ziekenhuis in het Franse Grenoble waar de Duitse oud-Formule 1-coureur ligt zojuist bekendgemaakt.

Zijn toestand is “licht verbeterd” ten opzichte van gisteren, zo zeiden zijn artsen tijdens de persconferentie naar aanleiding van nieuwe hersenscans. Zijn artsen noemden de verbetering verrassend, maar Schumacher is volgens hen nog niet buiten levensgevaar. Er is nog steeds hersenletsel, er zijn verschillende bloeduitstortingen, en Schumachers situatie wordt nog steeds kritiek genoemd. Hij wordt ook nog steeds in een kunstmatig coma gehouden. “We hebben wat tijd gewonnen, maar moeten hem nog steeds constant in de gaten houden”, zei een van zijn artsen. De komende uren zijn volgens hen cruciaal.

De artsen konden nog niet aangeven wanneer en of ze Schumacher binnenkort uit zijn kunstmatig coma kunnen brengen.

Zondag hard ten val gekomen bij ski-ongeluk

Schumacher kwam dit weekend hard ten val tijdens het skiën in Méribel, in de Franse Alpen. Zondagavond brachten zijn artsen een verklaring naar buiten waarin stond dat hij in kritieke toestand verkeerde. Hij raakte met zijn hoofd een rots. Hij heeft ernstige verwondingen aan zijn schedel en hersenen, ondanks dat hij een helm droeg. Zonder helm zou hij het volgens het ziekenhuis sowieso niet hebben overleefd.

Michael Schumacher, nu 44 jaar oud, is een van de succesvolste Formule 1-coureurs ooit. Hij werd tussen 1992 en 2006 zeven keer wereldkampioen. Een rentree in 2010 en 2011 was niet succesvol.