Nat en warm

Ook in de eerste week van het nieuwe jaar is winterkou ver te zoeken. De anti-winterse luchtdrukverdeling houdt namelijk stand, met in onze contreien onophoudelijk milde zuidwestelijke winden en een sterk wisselend weerbeeld. Het oude jaar besluit nat, want tijdens zowel oudejaarsavond als de jaarwisseling passeert een regenstoring met nu en dan lichte regen. Bij een windkracht 3 tot 5 uit het zuiden koelt het af tot omstreeks 5 graden.

Nieuwjaarsdag verloopt op veel plekken lange tijd droog, maar bewolking houdt de overhand. ’s Avonds volgt vanuit het westen regen. De wind is zuidelijk en aan zee veelal vrij krachtig, en de middagtemperatuur stijgt tot rond de 8 graden. De eerstvolgende dagen valt geregeld regen en daarbij zijn temperaturen van 10 graden of meer geen zeldzaamheid.