Het regent op veel plaatsen tijdens de jaarwisseling

Het vuurwerk tijdens de vorige Nieuwjaarsnacht in Rotterdam. Foto ANP / Marco de Swart

Het lijkt erop dat de jaarwisseling voor veel mensen niet droog zal verlopen. Zoals het er nu naar uitziet regent het rond middernacht op veel plekken. Dat voorspelt het KNMI. De meteorologen van weeronline.nl schatten de neerslagkans op zo’n 75 tot 80 procent.

Vanochtend en vanmiddag is het op de meeste plekken nog droog, maar aan het eind van de middag wordt de bewolking steeds dichter en gaat het uiteindelijk regenen. Die regenzone, die ook vanavond nog over het land trekt, is waarschijnlijk rond middernacht nog niet weg. Het kán in het uiterste westen of oosten rond middernacht net droog zijn, “maar die kans lijkt klein”, aldus weeronline.nl. Pas in de loop van de nacht wordt het vanuit het westen geleidelijk droog.

De laatste dag van het jaar verloopt bovendien onstuimig. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard: oppassen met vuurwerk dus. Erg koud is het daarentegen niet. De temperatuur ligt overdag rond een graad of 7. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 6 graden, zegt het KNMI.

Nieuwjaarsdag verloopt grotendeels droog met sluierbewolking en kans op wat zon. Met een graad of 8 in de middag is het ook dan aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. Deelnemers aan een nieuwjaarsduik moeten door de stevige wind echter rekening houden met een gevoelstemperatuur van 2 graden. Het water is zo’n 7,5 graden, voorspelt weeronline.nl.

    • Anouk van Kampen