Antwoord op vragen quiz 2013

1c Bild meldt op 2 januari dat huwelijk Sylvie Meis en Rafael van der Vaart kaputt is. 2b Prinses Kate bevalt van prins George. 3d Sinead O’Connor vindt videoclip van ‘Wrecking Balls’ van Miley Cyrus gejat van ‘Nothing Compares’. 4b Lance Armstrong biecht dopinggebruik op. 5a Sander Terphuis leidt verzet in PvdA. 6c John Ewbank kreeg kritiek vanwege Koningslied dat hij schreef. 7b. 8d Paus Franciscus rijdt in R4. 9b Heleen Mees sms’te dit aan Willem Buiter die haar aanklaagde voor stalking. 10a Hier was de zeldzame vogel te zien. 11a Klassering op Eurovisiesongfestival. 12b Slogan website De Correspondent. 13a Tea Party-voorman gooide VS op slot door weigering begrotingsakkoord. 14d NS Publieksprijs. 15b Charles Aznavour leeft nog en trad op in Amsterdam. 16c Oud- gedeputeerde bij veroordeling op 3 december wegens corruptie. 17b Dit zei Thatcher die 8 april overleed. 18d. 19a Pharrell Williams maakte clip van 24 uur bij hit ‘Happy’. 20a Het woord van 2013. 21c. 22c Nederland zit niet in poule met Zwitserland op WK voetbal. 23b Dit stond in roman De helleveeg , waarover zanger tegen schrijver aanklacht indiende omdat deze suggestie wekte dat zijn moeder in viswinkel abortuspraktijk had. 24c Mary Barra, de vrouw die GM gaat leiden, zei dit. 25a Van der Laan had het „te druk” voor bezoek aan Hermitage. 26b Voor het eerst sinds 1975 was Nederlandse film genomineerd voor Gouden Palm. 27a Turner Epke Zonderland studeert geneeskunde. 28b Hiervan was bom gemaakt. 29b Koningin maakt abdicatie bekend. 30b Satirische creatie van Lucky TV’s Sander van der Pavert van Willem-Alexander. 31c Hyves is dood. 32b Bij overlijden wedstrijdpaard Bonfire. 33b Dit jaar overleden cabaretier/zanger won hiermee ooit Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied. 34d In Europe League door Roemeense club. 35c Wolf die in nieuws kwam, kwam uit Oost-Europa. 36b Bij sinterklaasstorm in Zeeland. 37c (Voorlopig) einde van Berlusconi, en zijn bunga bunga-feestjes. 38c Peter Rehwinkel stopte als burgemeester Groningen voor baan in Barcelona. 39b Xiao Wang zong bij Holland’s got talent niet ‘nummer 39 met lijst’ (Gordon), maar aria La donna è mobile. 40c Zo heet deze tyfoon Haiyan op Filippijnen. 41d Bradley Manning lekte Amerikaanse geheimen aan WikiLeaks. 42b Alexander is directeur van de NSA. 43a Akkoorden die kabinet dit jaar sloot. 44b. Reden op te stappen als fractievoorzitter 50Plus. 45c Een van de gebreken. 46b. 47c Nederlander van het jaar. 48a Aanmoediging aan nieuwe koning en koningin. 49b. 50d. 51b Giel, Coen en Paul wel. 52c Nobelprijs voor de Vrede ging naar Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (VN).