Wegvliegen kan niet meer

Foto AFP/ Miguel Miguel Media

Mensen slapen onder vliegtuigen, was hangt te drogen op de vleugels. Het vliegveld van Bangui, hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, is ingenomen door Tsjadische vluchtelingen.

In de burgeroorlog die al weken woedt tussen christenen en moslims in de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn ook mensen met een Tsjadische nationaliteit niet veilig meer. Zij worden door christen-milities beschuldigd van partijdigheid in het conflict. Ze zouden anti-christelijk zijn en de kant hebben gekozen van moslimrebellen, die eerder dit jaar de macht overnamen in het land.

Sektarisch geweld heeft alleen al in Bangui in drie weken zeker aan duizend mensen het leven gekost. Het Internationale Rode Kruis heeft de afgelopen dagen tientallen lijken geborgen die op straat lagen. Op verschillende plekken zijn graven ontdekt met tientallen lichamen, Sommige lichamen vertoonden tekenen van marteling.