Toestand Schumacher nog steeds kritiek - ‘ernstig letsel’ ondanks helm

Het ziekenhuis in Grenoble, waar Schumacher behandeld wordt na een ski-ongeluk.
Het ziekenhuis in Grenoble, waar Schumacher behandeld wordt na een ski-ongeluk. Foto AP / Laurent Cipriani

Michael Schumacher verkeert nog steeds in kritieke toestand. Dat heeft het ziekenhuis zojuist bekendgemaakt in een update over de toestand van de Duitse oud-Formule 1-coureur.

Over de kansen op herstel kunnen de artsen nog niets zeggen; ze zijn nu alleen maar bezig met zijn huidige toestand. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden. Schumacher heeft “ernstige verwondingen” aan zijn schedel en hersenen, ondanks dat hij een helm droeg. Zonder helm zou hij het volgens het ziekenhuis sowieso niet hebben overleefd.

Schumacher kwam gisteren hard ten val tijdens het skiën in Méribel, in de Franse Alpen. Hij raakte met zijn hoofd een rots. In een lokaal ziekenhuis bleek dat de situatie ernstiger was dan aanvankelijk gedacht, waarna hij naar de universiteitskliniek van Grenoble werd vervoerd. Schumacher was al in coma toen hij daar binnen werd gebracht en onderging meteen een operatie.

Gisteravond brachten zijn artsen een verklaring naar buiten, waarin stond dat hij in kritieke toestand verkeerde.

Michael Schumacher, nu 44 jaar oud, is een van de succesvolste Formule 1-coureurs ooit. Hij werd tussen 1992 en 2006 zeven keer wereldkampioen. Een rentree in 2010 en 2011 was niet succesvol.

    • Peter Zantingh