Oud-F1-coureur in coma

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher verkeert in kritieke toestand, nadat hij bij het skiën in het wintersportdorp Méribel met zijn hoofd op een rots was beland. Dat heeft een Frans team van artsen vanochtend gezegd op een persconferentie in Grenoble. De 44-jarige Duitser is gisteren aan zijn hoofd geopereerd. De oud-coureur was buiten de piste aan het skiën, samen met zijn zoon.

Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de hoogste autoraceklasse, wordt door de artsen van het Centre hospitalier universitaire de Grenoble in een kunstmatig coma gehouden. De medici omschreven Schumachers toestand vanochtend als „kritiek” en bevestigden dat de Duitser voor zijn leven vecht.

Over zijn overlevingskansen wilden de artsen niet speculeren. De oud-coureur droeg een helm bij zijn val. Volgens de artsen was hij er zonder helm al niet meer geweest.

In de Formule 1 wordt Schumacher beschouwd als de grootste coureur ooit. Hij werd kampioen in 1994, 1995 en vanaf 2000 vijf keer op rij.