Niet alleen in Scheveningen

Doen // Duiken In het nieuwe jaar 1 januari op verschillende plekken in Nederland, nieuwjaarsduik.info

Pootjebaden telt niet. En wie in een wetsuit komt, heeft het niet begrepen. Naar schatting 40.000 mensen luiden het nieuwe jaar overmorgen om 12.00 uur in met een frisse duik. Deze oer-Hollandse traditie blijkt eigenlijk niet zo heel traditioneel: in Scheveningen wordt pas sinds 1965 op 1 januari massaal in het water gesprongen. Het is overigens niet nodig naar Scheveningen af te reizen, want overal in het land vinden nieuwjaarsduiken plaats. In Noordwijk begint de duik bij Nederzandt speciaal voor de minder vroege vogels pas om 15.00. Een kater is dus geen excuus. Ander bijkomend voordeel: je hoeft niet bang te zijn dat je op 2 januari bibberend in bikini en met een knaloranje Unoxmuts op je hoofd de voorpagina van De Telegraaf siert.

    • Anne-Martijn van der Kaaden